søndag 31. januar 2010

Rosa tunika venter på jente

Dette vare gøyalt prosjekt. Tunika/kjole fra heftet 0910 Sandnesgarn mix barn, modell 16. Heftet anbefales, det har flere fine og moderne modeller for barn 0.5 -6 år.
Tunikaen er i Sisu-garn, samme pinner som i oppskriften (2,5 og 3). Det er første gang jeg har strikket noe som ligner "havskum"-mønster. Det krevde konsentrasjon og litt opprekking. For første gang brukte jeg maskemarkører mellom hver mønsterrapport, det gjorde strikketøyet med tv-venlig.

Vanligvis bruker jeg strykejern med damp på strikkede prosjekter. Denne gangen dyppet jeg strikketøyet i vann. La kjolen pent utover frotèhåndkler, to over og to under. Rullet de stramt til en pølse, som jeg tråkket på. Skiftet innerste hånkle en gang, og rullet og tråkket igjen. Klappet og fint og ordnet i fasong. Så må den tørke. Tror det funker bedre en dampjern, spesielt på havskummet som kan bli flatt med dampjern.

På bildet over er kjolen er litt fuktig ennå, så den ble litt tøyd under fotografering. Litt utålmodig....

4 kommentarer:

Babben sa...

Så yndig og søt den ble! Skikkelig sukkertøy-søt. Blir nok en kjempeglad liten frøken som får den tenker jeg :-)

Øydis sa...

Utrolig flott!

Kokos sa...

Jeg har levert den til i kveld. Den ble kjempesøt på jenta som er 3,5 år og hun tok den på med en gang. Og jeg er storfornøyd.

Heidi sa...

NYDELIG var den! Jeg elsker det heftet, det er proppfullt av flotte oppskkrifter, klarer rett og slett ikke å slutte!Hehe! Inspirerende og flott blogg du har! :D