søndag 1. mars 2009

Ekstrem toving

Luene jeg strikket i forrige uke ble litt store. Løsningen ble å vaske de i vaskememaskim for å krympe/tove de litt. De var strikket i Eskimo på pinne 9. Vaskingen var ekstem effektiv. De gikk fra store luer til små stramme kalotter. Mens de var våte formet jeg de slik at de ble flate under. Da kan jeg bruke de til å å ha ting i (som jeg ikke har bruk for..). Nå strikke jeg nye i Alfa og Misty. Det er litt tynnere garn og faller litt finere når de skal være litt "lange". Jeg legger opp 65 m på pinne 6, strikker 10 omg med 4r og 1vr. Strikker videre med pinne 8 til ønsket lengde.

2 kommentarer:

Babben sa...

Toving kan være både spennende og litt skummelt - men du fikk jo noe ut av luene da :-) selv om formålet var å lage noe helt annet.. Kan jo bruke de som små "gavekurver" - en full kurv med twist eller hårpynt til en småjente må jo blir fine gaver ...

Gullokk sa...

Hei, Kari
Takker for trøsten vedrørende min ufrivillig tovede kofte. Nå har jeg lært det! Ikke så galt at det ikke er godt for noe. Når sant skal positivt sies. Kofta er kjempegod og kjempevarm. Litt trang over bringa men kan fint brukes som "slenge-på-seg-plagg" eller med en tynn genser under. Ganske "morsomt" (forstå meg rett) at det skjedde med oss begge på nesten samme tidspunkt. Vi får hode våre hoder høyt hevet.

Fortsatt fin helg ønskes til deg!